24 Mayıs 2013 Cuma

FLOWER BOY NEXT DOOR!





Diziyi az önce bitirdim ve duygularımın üzerini zaman tozlandırmasın diye hemen bu satırları yazmaya başladım. Flower Boy Next Door (Yan kapıdaki yakışıklı) şimdiye kadar izlediğim Kore Dizileri’nin içinde kelime kullanışı ve duygu yoğunluğu açısından en zengin olanıydı. Secret Garden’da da, Alice Harikalar Diyarında’nın da yardımıyla bolca şiirsellik vardı ancak bu dizide ki cümleler beni daha çok etkiledi.

Park Shin Hye; doğallığı ve samimi gülümsemesiyle en beğendiğim Koreli oyunculardandır. Şimdiye kadar oynadığı dizilerde rolünün hakkını sonuna kadar vermiş ve tek başına sahneyi zenginleştirme yeteneğiyle dizileri daha izlenesi kılmıştır.

Flower Boy Next Door’a geri dönecek olursak; Go Dok Mi (Park Shin Hye) geçmişinde yaşadığı dramatik olaylar üzerine kendini evine kapatmış ve 3 yıl boyunca zorunluluklar haricinde dışarı çıkmamış bir genç kızdır. Dok Mi evden çalışarak editörlük yapmaktadır, günlüğüne yazdıkları da (burada senaristi tebrik ediyorum) zaten duygusal olan sahneleri daha bir ağlanası hale getiriyor. Koreli senarist ve yönetmenlerin drama da çok başarılı oldukları dünyaca kabul edilmiş bir gerçek. Bu dizide romantik-dram kıvamındaydı. Başrolü Shin Hye ile paylaşan Yoon Si Yoon oldukça sevimli ancak benim gönlüm, Go Dok Mi’nin, Si Yoon’u değil, Oh Jin Rak’ı (Kim Ji Hoon) seçmesinden yanaydı. Neyse ki biz hayranların kişisel görüşleri üzerine dizi yapmıyorlar. Yoksa ortaya kördüğümler halinde bir aşk yumağı çıkardı.

Dizi 16 bölümden oluşuyor. Akıcı ve yoğun bir konusu var. Karakterler rollerinin hakkını vermekte son derece başarılı ve yukarıda da belirttiğim gibi dizide kullanılan kelimeler insanın yüreğine dokunuyor. Eminim ne demek istediğimi diziyi izledikten sonra daha iyi anlayacaksınız, belki de hepimizin hayatında zaman zaman yer almış olan dramatik yaşanmışlıklar dizide başarıyla ortaya konmuş. İzlerken, işte hissettiğim duygular tam olarak bunlardı, diyeceğiniz çok replik olacak. Haydi ne duruyorsunuz? Flower Boy Next Door sizin kapıyı çalmanızı bekliyor!




Bir kişi dünyayı değiştiremez… Ama birisi için tüm dünya olabilirsiniz. Sıcak, aydınlık ve huzurlu bir dünya… Eğer herkes bir insan için böyle bir dünya olabilirse bir kişi on kişi olur ve sonra yüz kişi… O zaman dünya mutlu insanlarla dolar… 

FLOWER BOY NEXT DOOR (ALINTI)

AYŞE KARASOY


JULIA QUINN! (BRIDGERTON'S)

ÇOK sevdiğim bir diğer yazar olan JULIA QUINN ve kitaplarından kısaca söz etmek istiyorum sizlere. Julia Quinn 1970 doğumlu ABD’...